top of page

Groepen

Kleinschalige kinderopvang

1f38afc4-8fd0-4f04-aea4-071b7731e85a_edited.jpg

De Hop
0 tot 2 jaar

Onze babygroep bestaat uit maximaal 8 kinderen in de leeftijd van 0 tot 2 jaar. Per dag zijn er 2 vaste pedagogisch medewerksters aanwezig.

Ieder kind volgt zijn eigen ritme*, zoals hij dat thuis ook is  gewend.
*tot 1 jaar

We vinden het erg belangrijk dat er een rustige sfeer heerst op de babygroep en dat de pedagogisch medewerksters voldoende aandacht kunnen geven aan de kinderen en de zorg die zij nodig hebben.

In de babygroep kunnen de kinderen in hun eigen tempo de omgeving verkennen. Wij hebben uitdagend speelgoed, afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Verder bieden wij allerlei leuke activiteiten aan. Deze zijn aangepast aan de belevingswereld en behoeften van uw kind. Zo ontstaat er een mooie mix van spelen, leren, uitdagen en ontspannen.


 

header-piepklein-felblauw-en-razendsnel-de-ijsvogel_edited.jpg

De IJsvogel
2 tot 4 jaar

In de peutergroep worden maximaal 16 kinderen per dag opgevangen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Per dag zijn er 2 vaste pedagogisch medewerksters aanwezig.

Op de peutergroep bieden wij een passend aanbod voor de kinderen, in een veilig en stimulerend pedagogisch klimaat. Onder onze deskundige begeleiding besteden we op de peutergroep aandacht aan de sociale, emotionele, motorische en cognitieve ontwikkeling van uw kind. Het samenspelen met leeftijdgenootjes, het leren delen van zowel aandacht als materiaal en het naar elkaar luisteren worden benadrukt en zijn daarmee belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind. De nadruk wordt gelegd op fijn en plezierig bezig zijn.

koolmees-800x600_5d6b7256931c501304e2cc049a64363e_800_edited.jpg

De Koolmees
0 tot 4 jaar

In de verticale groep worden maximaal 12 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar opgevangen. Per dag zijn er 2 of 3* vaste pedagogisch medewerkers aanwezig.
*Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen

In deze groep groeit je kind vier jaar lang op met kinderen van verschillende leeftijden. Het verschil tussen leeftijdsfases is bij deze groep soms erg groot. Er zijn baby's, "echte dreumesen", peuters en bijna kleuters. Zo kunnen de jongere kinderen veel leren van de oudere kinderen en andersom. Ze leren samen spelen, delen, respect hebben voor elkaar.

bottom of page